Foto

"Stranierii" aduc un ultim omagiu lui Chauncey Hardy (Update)

Intr-un moment de grea incercare pentru societatea romaneasca, in general, si pentru sportul romanesc, in special, familia baschetului din Romania a strans randurile. Antrenori, jucatori, conducatori de club si oficiali, cu totii sunt alaturi de familia indurerata a americanului Chauncey Hardy si sunt profund indignati de cele intamplate in afara terenului de baschet. In exlusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet,  mai multi jucatori straini din Campionatul National, Divizia A, au acordat scurte declaratii prin care isi exprima regretul pentru disparitia prematura si nedreapta a conducatorului de joc Chauncey Hardy, dar in acelasi timp  asigura ca vor putea fi  urmariti si  in continuare pe parchet in prima liga.

Tyller Morris (american), conducator de joc U-Mobitelco BT Cluj-Napoca: Dupa trei zile de la tragedie sunt inca trist si socat de incidental petrecut in week-end la Giurgiu. Toate gandurile si rugaciunile mele se indreapta spre familia si prietenii lui Hardy, care jelesc disparitia nedreapta a sportivului. Cuvintele sunt prea sarace si nu pot descrie ceea ce simt cunoscutii lui Hardy acum. Personal, nu cred ac Romania este o tara periculoasa si primejdioasa, deoarece de cand sunt aici este pentru prima data cand aud ca s-a petrecut asa ceva. De asemenea, in general vorbind, nu ma tem pentru siguranta mea si nici nu imi este frica. Ma simt foarte bine la Cluj. Totusi, asta nu inseamna ca povestea asta nu se poate repeta. Uneori, indiferent de cat de rational sau cat de bun esti, poti fi prins cu garda jos si plasat intr-un loc nedorit… Acest incident se putea petrece in orice colt al lumii, dar din nefericire s-a intamplat aici, in Romania, si a fost implicat un tanar american. Sper din suflet ca in urmatoarea saptamana sa iasa la suprafata mai multe detalii despre cele intamplate iar familia Hardy sa poata unii piesele pentru a afla ce s-a petrecut cu adevarat. Inca o data, condoleante familiei. Ma voi ruga pentru ei. Pacat, a fost si este o saptamna trista…

Hallett Corey Richard (canadian), BCM U Pitesti: Sunt socat de cele intamplate la Giurgiu. Profit de ocazie si transmit pe aceasta cale condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sunt convins ca acest tragic incident se putea intampla oriunde in lume. Sunt de doar doua luni in Romania si pot spune ca ma simt foarte bine. Nu am avut nici un fel de probleme cu nimeni. Am fost primit foarte bine la Pitesti si pot spune ca formam o mare familie, impreuna cu antrenorii si conducerea echipei. Nu sunt speriat si doresc sa-mi duc la bun sfarsit contractul cu echipa din Pitesti.

Ivan Stefanovic (sarb), BCM U Pitesti: Imi pare nespus de rau de cele petrecute in week-end-ul trecut si cred ca intrega lume a baschetului trebuie sa fie alaturi de familia indoliata. Sunt de cinci ani in Romania, am jucat un sezon la Rapid Bucuresti, si patru sezoane la Pitesti, perioada in care am mers si eu prin cluburi cu prietenii si colegii de echipa, dar niciodata nu am avut vreo problema cu cineva de acolo. Astfel de incident, regretabil de altfel, se putea intampla in orice colt al lumii. Regret profund cele intamplate si cred ca trebuie sa fim solidari in aceste momente si sa spunem raspicat un Nu Violentei, atat pe terenul de sport, cat si in afara lui. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Nemanja Maric (sarb), capitanul CSM Oradea: In numele echipei CSM Oradea, doresc sa transmit sincere condoleante familiei regretatului Chauncey Hardy. Inca suntem socati de aceasta infioratoare tragedie si inca nu putem crede ca s-a intamplat asa ceva. Nici unul dintre jucatorii straini de la CSM Oradea nu l-am cunoscut personal pe Chauncey, dar suntem solidari si suntem alaturi de familia indoliata. Nici nu putem sa ne imaginam prin ce momente grele trece familia lui acum. In Oradea, din fericire, nu am avut probleme de acest gen. Aici, prin valoarea si comportamentul nostru atat de pe teren cat si din afara arenei stabilim o imagine buna pentru club, pentru oras. La Oradea nu am cunoscut persoane care sa ne trateze rau sau sa ne provoace. Cert este ca oamenii de aici ne sustin in permanenta, ne apreciaza. Au venit de multe ori la noi pe strada si ne-au zambit, ne-au incurajat, aratand astfel cat de mult ne apreciaza fanii din acest oras. Ne fac sa ne simtim ca acasa si, ce este foarte important, in conditii de maxima siguranta. Pe aceasta cale, vreau sa spun inca o data ca ne pare foarte rau de cele petrecute si speram ca aceasta tragedie sa nu se mai repete pentru nimeni. Dumnezeu sa binecuvanteze sufletul lui Chauncey Hardy. Odihneasca-se in pace! Nemanja Maric a vorbit in numele tuturor sportivilor straini de la CSM Oradea - Milos Markovic, Milos Pesic, William Franklin, Sasa Topcov si Vladimir Milosevic.

Mike Jones (american), extrema CSU Ploiesti: “Nu sunt speriat de cele intamplate, doar voi fi mai atent de acum inainte! Am jucat si in alte tari si am invatat ca trebuie sa ma feresc de necazuri.  Se pot intampla nenorociri oriunde in lume.  Iubesc in continuare Romania, chiar daca un conational de-al meu a murit aici. Nu ii urasc pe romani! Peste tot sunt oameni rai! Sper ca familia lui sa fie tare in aceste momente extrem de grele! Toti stim ce durere imensa zace in inima atunci cand pierdem pe cineva drag.  Imi pare extrem de rau pentru Hardy... era foarte tanar si avea un viitor luminos inainte! Ma rog pentru el si pentru familia lui! Dumnezeu sa-l odihneasca!

Stanecia Graham (americana), extrema de forta ICIM UVG Arad: “Din nefericire, actele de violenta se petrec peste tot in lume. Am fost socata sa aud despre incidentul de sambata noapte si ca Chauncy Hardy a fost batut pina a murit intr-un bar de aici, in Romania. Nimeni nu stie exact ce s-a intamplat, nici macar cei care au fost acolo. Deja am auzit vreo cinci variante diferite. Indiferent de ce este adevarat si ce este fals nu este important acum. Important este sa realizam ca s-a pierdut o viata a unui tanar care avea tot viitorul in fata. In prezent joc in Romania, la clubul din Arad. De cand am ajuns la Arad, cei de aici nu mi-au aratat decat respect si curtoazie! Desi am avut multi prieteni care mi-au spus inainte sa vin aici: Stanecia sa fii atenta in Romania! Iar eu le-am raspuns: Mama mea imi spunea de fiecare data sa fiu atenta oriunde mergeam! Din pacate, tatal meu a fost ucis in Chicago asa ca simt o durere profunda la astfel de tragedii. Nu conteaza tara, orasul sau continentul. Astfel de incidente se petrec zilnic si cred ca omenirea trebuie sa le stopeze. Nu cred ca Romania este un loc rau, nu cred ca orasul in care a murit Hardy este un loc rau. Ceea ce cred cu tarie este ca Raul si Violenta sunt peste tot in lume. Trebuie doar sa fi prudent si atent acolo unde te afli. Sper ca persoana care i-a luat viata lui Chauncey Hardy sa inteleaga ce a facut. Am crescut intr-o casa crestina si cred ca rugaciunea a fost si va fi intotdeauna un raspuns la orice situatie. Rugaciunile mele se indreapta spre familie, echipa, dar si spre cel vinovat de moartea lui Hardy. Imi dau seama ca cee ce simtim noi acum este nimic in comparatie cu ce simt mama si familia lui Hardy! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Pentru mine, Romania este o tara frumoasa si nu vreau ca acest incident sa-mi schimbe impresia despre  modul cum vad aceasta tara. Am petrecut clipe frumoase aici, m-am simtit bine si daca totul este OK voi continua sa joc aici. Nu putem uita, insa, ca o viata a fost luata si ca nu exista nimic care sa-l aduca inapoi. Chauncy Hardy tocmai mi-a trimis o cerere de prietenie pe Facebook, asa cum fac majoritatea americanilor care joaca in aceeasi tara. Nu-mi imaginam ca doua zile mai tarziu va fi mort. Am vazut una din starile sale pe Facebook in care spunea ca i s-a implinit in cele din urma visul de a deveni un baschetbalist profesionist... Un lucru este clar: Chauncy Hardy a iesit ca un campion!
 
David Lawrence (american), extrema U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:  "Pentru ca m-am confruntat si eu cu situatii similare ca a regretatului Chauncey Hardy  vreau sa spun cateva cuvinte referitoare la tragedie si la siguranta mea in Romania. Sunt profund indurerat de ce s-a intamplat la Giurgiu. Sunt alaturi de familia lui si le transmit condoleante. Multi dintre romani cred ca baschetbalistii americani isi creeaza propriile probleme si de aceea cred ca noi trebuie sa invatam rapid sa ne adaptam la mentalitatea si cultura din aceasta tara. Dar sub nici o forma, un om nu trebuie sa isi piarda viata intr-o astfel de situatie!  Joc de cinci sezoane in Romania si sunt fericit ca mi-am facut multi prieteni apropiati, romani, sarbi sau americani, care m-au ajutat sa inteleg modul de viata de aici. Din pacate, Chauncey era aici doar de o luna... Si mie mi-a fost greu la inceput si imi aduc aminte ca  am apelat la antrenori, colegi si staff pentru a ma ajuta sa ma adaptez si sa invat limba. De cand joc in Romania, securitatea mea nu a fost o problema.  Daca nu m-as fi simtit in siguranta, nu mi-as fi adus aici prietena si fiul in varsta de sapte luni.  Sunt responsabil pentru mine, dar si cei de la U-Mobitelco  ma supravegheaza cu atentie pentru a evita orice alte incidente. Vreau sa joc in continuare in Romania si nu am nici un fel de animozitate fata de poporul roman!”

Kindall Dykes (american), extrema U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:
Moartea jucatorului american Chauncey Hardy este o poveste trista... Ma voi ruga pentru familia lui deoarece stiu ca sunt obligati sa faca fata unei situatii foarte grele. In cei doi ani petrecuti  in Romania, la Cluj-Napoca, am fost in siguranta. Nu mi-a fost niciodata teama pentru securitatea mea. Dar sunt lucruri care se pot intampla oriunde in lume de fiecare data atunci cand iesi in oras. Pe aceasta cale transmit familiei lui Chauncey regretele mele si sper ca Dumnezeu sa aiba grija de ei.”
 
Stacey Nolan (american), antrenor Nova Vita Targu Mures: “ Romania este un loc minunat! Cred ca aceasta nenorocire putea fi evitata de ambele parti. Trebuiau sa discute si sa fiecare sa mearga mai departe apoi. Sunt de trei sezoane in Romania si nu am avut nici un incident major. Baschetul de aici este in crestere si este o tara foarte buna. Oameni rai sunt peste tot, iar in Statele Unite violenta este mult mai mare. Astfel de situatii sunt zilnice. Familia lui Hardy trebuie sa inteleaga asta si sa ierte cele intamplate. Sunt foarte mahnit si trist de aceasta moarte violenta. Ma rog din tot sufletul pentru el si pentru familia lui! Dumnezeu sa-l odihneasca!”

Courtney Scott (american), extrema de forta CS Otopeni: “Dupa ce m-am casatorit aici, Romania a devenit a doua mea tara. Nu sunt speriat de cele intamplate, am crescut in Michigan si astfel de incidente sunt frecvente in Detroit. Este unul dintre cele mai periculoase orase din Statele Unite. M-a sunat familia, dar sunt si ei constineti ca astfel de incidente pot avea loc oriunde in lume. Nu mi se pare deloc o tara periculoasa Romania.  Imi pare extrem de rau pentru Chauncey. Este o situatie tragica pentru comunitatea din Romania, pentru lumea baschetului.  Imi pare rau ca familia lui trece prin aceste clipe infioratoare! Dar nu poti judeca o tara intreaga si un popor prin prisma unui astfel de incident! Ma rog pentru sufletul lui! Dumnezeu sa-l ierte”

Jason Forte (american), extrema BC Mures :
“Am auzit despre incidentul de la Giurgiu. Toata lumea a aflat despre asta. Am vorbit cu familia mea, dar nu sunt speriati. Ma cunosc foarte bine si stiu ca nu  intru in conflict cu nimeni. Sunt responsabil, sunt un tata, am o familie si am venit in Romania sa joc baschet. Aceasta este meseria mea. Am calatorit peste tot in lume si nu am avut probleme nicaieri. Nici in Romania nu am avut nici un fel de incident. Legat de sezonul viitor nu va pot spune nimic pentru ca nu ma gandesc la asta acum. Sunt concentrat asupra jocului si asupra obiectivelor pe care le avem.  Va rog sa transmiteti familiei compatriotului nostru ca suntem alaturi de ei! Nu imi pot imagina cat de greu poate sa le fie. De cand am auzit despre tragedia de la Giurgiu ma rog pentru sufletul  si familia lui. Dumnezeu sa-l odihneasca!”

Joshua Brown (american), conducator de joc Dinamo Bucuresti: “Am jucat impotriva lui, chiar in etapa de sambata! Este inimaginabil... Nu-mi vine sa cred ca s-a putut intampla asa ceva! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Am venit de putin timp in Romania si cred ca oamenii de aici sunt ok. Nu sunt speriat si nu imi este frica sa raman in Romania. Tragedia aceasta se putea intampla oriunde in lume. Pentru viitor nu-mi fac probleme. Voi continua sa joc pentru Dinamo in acest sezon.”

Garry Gallimore (dubla cetatenie jamaican si canadian), extrema CSM Bucuresti: “Nu ne este teama pentru securitatea noastra in Romania. Oricum, eu nu sunt un mare petrecaret, asa ca nu ies foarte mult ca sa ma expun unor astfel de incidente. Imi place foarte mult aici, am venit in primul rand sa joc baschet cat mai bine. Daca vor fi multumiti de mine si asta este cel mai important, voi ramane si in sezoanele viitoare. Romania este o tara frumoasa, locurile sunt superbe si n-am avut nici un fel de incident cu oamenii din apropiere.  Pe aceasta cale vreau sa transmit condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa-l odihneasca!”

Goran Martinic (muntenegrean), conducator de joc CSM Bucuresti: “In primul rand imi pare foarte rau pentru familia jucatorului american. Suntem alaturi de ei si le transmitem condoleante.  Aici la echipa noi nu am avut probleme. Nu ne este deloc teama sa continuam. Aceasta drama se putea intampla in orice colt al lumii. Este un incident izolat pe care il regretam din tot sufletul nostru. Vom fi mai atenti de-acum inainte si probabil vom iesi cel mult o data pe luna. In rest, orasul este foarte frumos si oamenii la fel.”

Marko Ljubojevic (sarb), extrema  CSM Bucuresti: “Regret ca am pierdut un coleg de breasla! Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu suntem speriati, desi m-am cutremurat cand am auzit stirea. Voi continua sa joc aici si daca vor fi multumiti de mine voi ramane fara probleme si anul viitor in Romania.”

Parteneri